woensdag 19 december 2012

Mooi met Fauna papier


Kaartendoos en memoblokBenodigheden:
2 mm karton
4 hoekjes -  knopje -  goudkleur elastiek
Linnen tape 2x 18 cm

Werkwijze:
Snijd van 2mm karton de volgende onderdelen:
1x   Bodem  10 x 14 cm.   
2x   Lange kant 14,4 x 3,8 cm 
2x   Korte kant 10 x 3,8 cm  
2x   Ombouw 15 x 11 cm  
1x   Rug  15 x 4 cm 
1x   Binnendeksel  13,5 x 9,5 cm  Je maakt het doosje alsvolgt:
Plak het snijvlak van een korte kant tegen de lange kant,  doe dit  twee maal. Lijm de snijranden van de bodem in en plak die tegen de korte en lange kanten. Laat dit goed drogen.
Neem  de rug en 1 deel van de ombouw  en plak hier het linnen tape op met 2,5 mm er tussen,  doe dit ook met het andere deel. Aan de boven en onderkant hou je 1,5 cm over van het tape, plak die naar de andere kant.   Lijm dit op het Papicolor Fauna papier en snijd er overal  2 cm  om heen , plak dit naar de andere kant.  Zet de hoekjes vast op de ombouw. Plak de randen van het doosje met het Papicolor Fauna papier  lijm het ook aan de onderkant en naar binnen. Plak het doosje op  1 deel van de ombouw en lijm ook de rug vast.

Bekleed de binnenbodem  van het doosje  en ook de randen,  met de achterrand bekleed je ook meteen  een stukje van de deksel. Zet het knopje aan de voorkant.  Bekleed de binnendeksel  met papier dat  iets groter is en lijm dit ook om naar achter.  Lijm het elastiekje in het midden aan de binnendeksel en plak  hem in het doosje. Controleer of het elastiekje goed van lengte is.  Beplak het schotje met Faunapapier  en  plaats het in het midden van het doosje.


Versier het doosje met uitgestanste motieven en bloemetjes uit Metallic en Original, de mallen zijn van  deze zijn van o.a. van Noor/design. . Plak er een nostalgisch plaatje in.  Doe er een stok kaarten in.Bekleed  en versier op dezelfde manier een memoblokje,
Een leuk cadeau voor een kaarter.
Veel succes.

Groet Annie en XDiny

5 opmerkingen:

Linda zei

wauw wat mooi gedaan
gr linda

Els zei

Super wat een pracht kaartendoos met memoblok. Duidelijke beschrijving erbij en ik kan aan de slag, Bedankt Diny.
Groetjes, Els

KarinsArtScrap zei

wow prachtig gemaakt Diny, heel erg mooi.

groetjes karin

anita01 zei

Schitterend en zeer bijzonder project Diny, wauw

Warme groetjes,
Anita

Emma zei

Wow
Grtjs Emma