donderdag 18 januari 2018

Tafel gedekt

Hallo Allemaal,


Vandaag mag ik weer een kaartje laten zien op het blog. Het is een leuke vrolijke kaart geworden, al zeg ik het zelf. Ik heb het kaartje gemaakt in de Silhouette software en gesneden met de Silhouette Cameo, want Papicolor karton werkt zo fijn met dit apparaat. Ik heb een printscreen van het snijbestand gemaakt en de maten daarin gezet, zodat jullie het model ook kunnen maken.


Neem de volgende maten over op karton,  de rode lijnen zijn snijlijnen en de stippellijnen zijn rillijnen.





De basiskaart heb ik gesneden uit muisgrijs karton. Het tafelkleedje is van hardroze karton en het deel dat op de basiskaart geplakt wordt is van taupe karton.


Het tafelkleed en het deel wat op de basiskaart geplakt wordt heb ik eerst met Distress inkt bewerkt. Het houtmotief is een stempel van Marianne Design en de sterretjes zijn met een stencil van Echopark gemaakt.

Plak aan de achterkant van het tafelkleed twee stukjes kant en kijk op de foto waar je lijm of tape plakt waarmee het tafelkleed vastgeplakt word. Zoals je ziet blijf de bovenste punt los.



Plak nu eerst het opleg deel op de basiskaart.



Plak daarna het tafelkleed vast, het midden deel van het kleed komt op het losse “flapje”van de basiskaart en de punt waar het kant zit komt aan de voorkant. Op de tweede foto zie je hoe de achterkant eruit ziet.




Vervolgens steek je het losse deel van het tafelkleed door de gleuf die aan de andere kant van de kaart zit. Zo krijg je een leuk tafeltje, wat je naar eigen inzicht verder kunt versieren.



Ik heb vlaggetjes en cupcakes gesneden met de Silhouette Cameo, maar je kunt natuurlijk ook stansjes of stempeltjes gebruiken. Voor de versiering heb ik gebruikt : lichtroze, donkerbruin, zeegroen,hardroze en cherise karton.

Zo is mijn kaart geworden:




De kaart kan ook gewoon plat verstuurd worden:




Gebruikte materialen van Papicolor:

301944 muisgrijs
301961 taupe
301915 hardroze
301933 cherise
301917 zeegroen
301938 donkerbruin
301923 Lichtroze

Verder gebruikt:

Distress inkt pumice Stone
Distress inkt victorian velvet
Stempel Marianne Design CS0943
Echopark stencil 6x6 sterren





2 opmerkingen:

Aartje zei

Wat een leuke feestelijke creatie. Dank je wel voor het patroon.
Groeten, Aartje

Unknown zei

heel leuk, dank je wel