woensdag 25 juli 2012

Vintage notitieblokje

Vandaag laat ik een notitieblokje zien. Ik ben weer bezig geweest met de Pan Pastels, hele leuke techniek. En voor de aankleding heb ik gebruik gemaakt van diverse mallen van Marianne Design.


Gebruikte materialen:

Werkwijze:


Snijd een strook champagne karton van 16x27,5cm en ril de vouwen op 13 en 14,5cm. Snijd vier rechthoeken uit kiezel karton van 15,5x12,5cm en een strook met een hoogte van 15,5cm (snijd na het bewerken twee strookjes van 1,5cm). Bestempel de rechthoeken en strook met een stempel van Viva Decor Letters and Embellishments en Versamark watermerk inkt. Gaat daarna met de PanPastels: Permanent Red Tint, Magenta Extra Dark en Raw Umber Shade. Ga er als laatste over heen met Pan Pastel Thitanium White om het geheel wat zachter van kleur te maken. Spuit over alle delen een beetje glimmermist.


Bewerk alle delen met Distress Ink frayed burlap. Plak een stuk kant horizontaal om twee rechthoeken heen en plak deze op de voor- en achterkant.

Voorkant: stans met de Creatable ovaal de grootste uit champagne karton en stans het kleinere ovaal uit kiezel karton maar leg het kleinste ovaal in het midden bij het stansen. Teken met de middelste ovaal het plaatje uit en plak dit achter het ovaal en plak deze op het grotere ovaal en daarna schuin op de kaart. De afwerking met de strik, bedel, bloemen, takjes en parels wordt als laatse gedaan anders werkt het zo lastig aan de binnenkant.


Achterkant: plak de tekst met de twee rechthoeken( de Craftable stempel is gestanst uit champagne en de rechthoek is van kiezel karton) en takje op de achterzijde. Plak de twee hartjes er over heen. Het lila hartje is ook bewerkt met dezelfde kleuren Pan Pastels.


Bewerk alle delen met Distress Ink frayed burlap.

Binnenkant: plak een stuk kant vertikaal over een bewerkte rechthoek vast en plak de rechthoeken en strook aan de binnenkant. Neem een notitieblokje A6 en snijd twee strookje champagne karton van 1cm breed en plak de uiteinde aan elkaar vast en plak deze aan de achterzijde van het notitieblokje. Plak het notitieblokje aan de binnenkant vast. Snijd voor de voorkant van het notieblokje een rechthoek van champagne karton van 13,6x10,6cm en een rechthoek van kiezel karton van 13,1x10,1cm. Bewerk deze laatse rechthoek met de Pan Pastels en stans/embos deze daarna met de Designable roos. Plak een stukje kant horizontaal over de rechthoek heen. plak de delen op het notitieblokje. Stans uit champagne karton de Craftable stempel en een rechthoek uit kiezel karton en plak deze in het midden op het notitieblokje. Stans met de Creatable de ballerina uit champagne en kiezel karton. Knip de kiezel ballerina uit en bewerk deze met de Pan Pastels. Plak dit met 3D kit op de hele ballerina en daarna op het notitieblokje.

Snijd uit kiezel karton een rechthoek van 10x13cm en knip deze in een golvende lijn schuin. Bewerk deze net zo als de voorkant van het notitieblokje. Plak dit op champagne karton en snijd de randen iets groter af.

Maak twee postkaarten en steek deze in het flapje.


Groetjes,
Astrid
5 opmerkingen:

Diny Sprakel zei

Hallo Astrid, ik heb eerst je bericht moeten lezen voordat ik door had dat jezelf het achtergrond papier hebt gemaakt. Erg mooi gedaan en prachtige kleuren.
groet Diny

Wilma zei

Hoi Astrid,
Het is een PRACHTIG vintage boekje en het zelfgemaakte achtergrond papier is SCHITTEREND ☺☺☺.
Liefs Wilma

hennie zei

Vakwerk Astrid!!!
Mijn complimenten.
Lieve groetjes hennie.

anita01 zei

Ja ja je bent er helemaal mee op dreef, het werkt geweldig, dat zie je gelijk...en je zal niet meer kunnen stoppen, whahahah heerlijk he, stempelen hi,hi, moet nu zo lachen, dat snap jij wel ;o)))))

Warme groetjes en ik heb genoten ;o)
Aniet xxx

Elly zei

Prachtig Astrid. Prachtige achtergrond heb je gemaakt met de Pan Pastelletjes :-) Is echt niet van echt papier te onderscheiden!! Super!

groetjes, Elly