vrijdag 13 juli 2012

Oud en nieuw


Vandaag is het mijn beurt weer om een kaart te laten zien. Bij deze kaart heb ik twee oude technieken gebruikt borduren met embossen en een nieuwe techniek. Ik heb wat zitten oefenen met de Pan Pastels. Wat een enorme leuke techniek is dit.


Gebruikte materialen:

Knipvel Studio Light Romantic Pictures RP SL 02

Snijd een langwerpige kaart uit champagne karton van 17,5 x 13cm. Leg tegen de boven zijde de Suzy mal 002 teken de vorm na op de kaart en embos de motieven en prik de gaatjes. Teken de uit te snijden delen op de kaart en snijd deze uit. Leg de mal nu tegen de onder zijde en teken de vorm na maar trek de lijnen door naar het middelpunt van de mal. Prik de gaatjes. Stempel nu eerst de motieven op de kaart met VersaMark watermerk inkt. Ga daarna met de Pan Pastel Raw Umber Shade over het papier daarna met Titanium White en als laatste met Permanent Red Tint. Spuit als laatste een beetje glimmermist over de kaart. Zo heb ik geprobeerd de kaart in de kleur van het plaatje te krijgen. Borduur nu de motieven met Mettler garen 9912. Plak de kaart op een stuk kiezelkarton en snijd de randen iets groter af.

Snijd van kiezelkarton een rechthoek van 11 x 7,5cm en van champagne karton een rechthoek van 10,5 x 7cm.
Bewerk deze laatste door eerst met de VersaMark crackelee te stempelen ga daarna met de Pan Pastel Magneta Extra Dark er over de rechthoek heen en daarna met Thitanium White. Spuit als laatste een beetje glimmermist over de rechthoek. Plak de rechthoeken op elkaar en daarna op de kaart. Plak vervolgens het plaatje op de kaart.


Stans de zwanen, ringen en takjes 2x uit kiezel karton. Bewerk de takjes ook met de Pan Pastel. Knip de bovenste ring uit en plak deze met 3D kit op de ringen. Plak drie lila pareltjes op de ring en plak deze met 3D kit op de kaart. Knip de vleugels van de zwanen uit en plak deze met 3D kit op de kaart. Plak de takjes met een wit veertje en de zwanen op de kaart.

Rijg een stuk tule door de bedel en maak er een strik van. Knoop een stukje lila satijnlint om de strik heen.


Snijd voor de achterzijde van de kaart een strook kiezelkarton van 15,5 x 13,5cm en ril aan de bovenzijde een vouw op 2cm. Teken aan de onderzijde de vorm van de kaart na en snijd/knip deze uit. Plak de strook vast tot de rilvouw maar houd de voor- en achterzijde gelijk.

Groetjes,
Astrid


10 opmerkingen:

Lia zei

Werkelijk schitterend, echt heel mooi,
groetjes Lia

scraplouise zei

Wat een schitterende kaart, heel stijlvol!.

gr.LOuise

Anneke klerks zei

heel mooi gedaan, grandioos!
liefs anneke

Crea Astrid zei

Wat een prachtige kaart. Leuk ook, dat je weer een oude mal erbij hebt gebruikt. Zo zie je maar weer, oude mallen nooit wegdoen.

Groetjes AStrid.

Anoniem zei

Schitterend in één woord. Wat ontzettend mooi gedaan. Ik zou willen dat ik zoiets moois ook kan maken.
groetjes JOke

Elly zei

Briljant!!

KarinsArtScrap zei

schitterende kaart.

groetjes karin

Diny Sprakel zei

Hallo Astrid, jij had toch geen les meer nodig? Wat een prachtige kaart, leuk oude en brandnieuwe producten combineren. Prachtig gedaan.

Anita zei

Prachtig kaartje Astrid.

Gr. Anita

hennie zei

Mooi werk Astrid!!!
Lieve groetjes hennie.