zondag 13 mei 2012

Kaarsjes op de taart


Hallo, 
de eerste "normale" bijdrage van Annie en mij op deze zondag.

*****
voor deze kaart is een heel mooie kleurcombinatie van Papicolor karton gebruikt, paars met violet, twee tinten paars dus monochromatische kleuren. Dit is altijd heel rustig voor je kaart, als je hem dan nog combineert met een neutrale kleur, zoals wit,  dan krijgt je kaart de gewenste balans. 

*****


Dit is echt een kaart waar de tekst het meest in het oog springende onderdeel is, daarom is deze ook op hagelwit karton geprint en met een mooie nestablitie Floral Ovals uitgestanst.We zagen erg mooie nieuwe kaartenstandaards van Joy Crafts en waren meteen verkocht. 
Ik, Diny,  heb hem met verschillende soorten cardstock uitgestanst, maar moet zeggen dat het exemplaar uit  Papicolor Original karton het stevigst staat. 
Er waren soorten cardstock bij, waar ik het standaardje dubbel moest nemen om de kaart staande te houden. Ook zie je op dit plaatje hoe glad de randen gebleven zijn, bij andere soorten had ik vaak wat rafeltjes aan de rand. Zo zie je maar weer dat je om iets moois te maken gewoon een goede kwaliteit materiaal nodig hebt.


We hebben voor jullie gemak even een complete werkbeschrijving gemaakt van deze kaart. In jullie commentaren lazen we dat dit erg gewaardeerd werd. En we willen het jullie graag naar de zin maken, zodat je maar vaak op bezoek komt.

*****
gebruikte materialen 

Embossingfolder Floral Central Craft Collection
Nestabilities o.a.  Floral Ovals
Stans kaartenstandaard  Joy Crafts
Tekststempel
Rand- en takjespons
Verschillende bloemen
Lint en glittersteentjes

Snijd van hagelwit karton een dubbele kaart van 14,5 x14,5 cm. Snijd van paars karton een kaart van 14 x14cm , embos deze tussen de embossingmal en plak hem op de kaart.
Snijd van paars karton een strook 5 x11,5 cm, lijm dit op hagelwit karton en snijd het iets groter uit. Maak van seringkleurige karton een kaartje van 4 x11,5cm, mat dit ook op hagelwit. Lijm de twee delen op de kaart.
 Snijd voor de sierrand een strook hagelwit van 14,5 x 6 cm en pons aan de lange zijde een mooie rand. Voor de seringkleurige bovenstrook doe je dit zelfde, maar dan met een strook van 5 x14,5cm.   Lijm er eerst een lint overheen, dat je sluit met een strik. Plak hem daarna op de kaart. 
Stempel een tekst en snijd hem uit met een Floral Oval. Stans ook twee Franse lelies uit,  lijm ze op de hoeken.  Zet het tekstornament met 3D tape op de kaart. Maak nu een mooi bloemenarrangement,  plak dit op de kaart.
Versier de kaart met glittersteentjes. Zet de kaart op de mooie kaartenstandaard van Joy Crafts. 


*******

Dat was een heel verhaal, ik hoop dat jullie er nog bij zijn.

*****
Rest ons iedereen, die moeder is, een geweldige Moederdag te wensen. Als je dat niet bent, wensen we je natuurlijk ook een mooie zondag. 
Wij beiden laten ons in het zonnetje zetten deze dag. (we hopen tenminste dat dit gebeurt)

*****

20 opmerkingen:

ursula Uphof zei

Weer zo een mooi kaart. De kleuredn zijn so goed bij alkaar en wat mooie bloemen. Bedanks ooj weer voor de uitleg. groetjes en een fijne Moederdag.

Yvonne Rijk zei

Erg mooi zo. Daar doe ik zeker inspiratie van op. Heb papicolor in huis en ook de floral ovals. Zo'n soort kaart ga ik zeker ook eens maken.

groetjes van Yvonne Rijk.

KarinsArtScrap zei

een mooie kaart met een schitterende bloementoef diny.
fijne moederdag allemaal.

groetjes karin

hennie zei

Schitterende kaart dames!
Erg leuke tekst.
Volop genieten vandaag, groetjes hennie.

Ditta zei

Prachtige kaart! Zo zie je maar dat er heus niet altijd een plaatje of een stempel op hoeft. Ik werk zelf altijd met papicolor, het is eindeloos papier!
Liefs Ditta.

Anneke klerks zei

Prachtige kaart
fijne moederdag
liefs anneke

manon's kaartenhoekje zei

wauww wat een super kaart hebben jullie gemaakt, vind het werg knap dat jullie altijd de goede materialen in huis hebben. hihihihi
bedankt weer voor de mooie uitleg hoe de kaart te maken...

fijne moederdag gewenst

groetjes manon

Ingrid zei

Hele mooie kaart, en de tekst ook zo super. Het bloemboeketje op de kaart zo mooi!
Groetjes Ingrid

Wil zei

Dit zijn helemaal mijn kleuren! Ik vind paars en violet zoooo mooi. Jullie hebben er weer een prachtkaart van gemaakt. Die tekst is ook heel leuk zeg :)

groetjes, Wil

Jacomijn zei

Wauw wat mooi! Schitterende kleuren, super tekst en mooi afwerking en details zeg!
Geweldig dames!
Jacomijn

Richtsje zei

Supergave kaart gemaakt hoor! Prachtige toef met bloemen en ook inderdaad zo leuk op die standaardjes van Joy.

Groetjes Richtje

Astrid Schipper zei

Super mooie kaart!

Groetjes,
Astrid

Summer-design zei

Vind het een schitterend kaartje!

Gr, Wietske

Brenda zei

Deze kaart is weer een beauty! Erg mooie kleurcombinatie. Groetjes Brenda

marian zei

Ik vind dit weer een prachtige kaart. Het blog vind ik ook geweldig, elke keer weer inspiratie om een mooie kaart te maken.
Groetjes van Marian.

anneke's creaties zei

wat een schitterende kaart
en idd de tekst komt heeeeel goed tot zijn recht
en natuurlijk bedankt voor de duidelijke werkbeschrijving

groetjes anneke

christina zei

Fantastische kaart en wat een mooie bloemen partij,ben heel nieuw schierig naar de paarse bloem,is deze zelf gemaakt of zijn deze kant en klaar te koop.

Groetjes Christina

Diny Sprakel zei

Hallo allemaal, bedankt voor jullie reacties, we waarderen dit erg.
@ christina, de paarse bloemen zijn ook gekochte bloemen, ik geloof dat het anjers zijn. Je hobbywinkel zal ze vast wel hebben. Groet Diny

Diny Sprakel zei

Hallo allemaal, bedankt voor jullie reacties, we waarderen dit erg.
@ christina, de paarse bloemen zijn ook gekochte bloemen, ik geloof dat het anjers zijn. Je hobbywinkel zal ze vast wel hebben. Groet Diny

Erica ♥ zei

Een te gekke kaart zeg, leuk al die bloemen bij elkaar, en de stans waar de tekst op is gedrukt is ook mooi.
Grtjs Erica.