maandag 14 november 2016

Winters dorpje

Hallo Allemaal,

Dit is mijn eerste kaart die ik op dit blog laat zien, ik ben dus heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik heb een doorkijk kaart gemaakt. Het model zag in op internet en daarna heb ik de kaart eerst ontworpen in mijn Silhouette software en daarna uitgesneden met de Silhouette Cameo. Wisten jullie trouwens dat de Silhouette Cameo heel erg fijn werkt met het Papicolor karton.


Er zit diepte in de kaart omdat hij uit meerdere laagjes bestaat.


Omdat niet iedereen zo'n apparaat heeft en je deze kaart ook heel makkelijk "op de hand" kan maken zal ik jullie laten zien hoe dat moet.

Snijd 4x een vierkant van 14 x 14 cm uit hagelwit karton en snijd 2 stroken van 7 x 14 cm uit hagelwit karton. De 2 stroken ril je op elke cm (aan de 7cm kant) zodat je een zigzag vorm krijgt.


Op één vierkant (dit wordt je achtergrond) stempel of embos je een achtergrond. Ik heb een embosmal met stippen van Crafts-Too gebruikt) ook heb ik een kerkje (Marianne Design) erop geplakt. In de andere drie vierkanten maak je een opening, dit gaat het makkelijkst met Nestabilities of een cirkelsnijder. De achterste opening maak je het kleinst, de middelste iets groter en de voorste het grootst.


Wil je nog versiering op de tussen lagen aanbrengen doe dat dan meteen. Omdat ik mijn kaart al in elkaar gezet had en daarna bedacht dat het handig zou zijn om foto's te maken van hoe de kaart in elkaar gezet wordt, zie je op mijn foto's dus geen versiering.
Ik heb er huisjes, kerstbomen en rendieren (Marianne Design) op geplakt. De sterren en sneeuwvlokken zijn van Memorybox. Ik heb alles gestanst uit hagelwit karton en gekleurd met Distress Inkt, behalve de daken die zijn met PanPastel gekleurd. Achter de ramen heb ik dottergeel karton geplakt en daarop zitten goudkleurige glitters.

Nu gaan we de kaart in elkaar zetten. Begin aan de linkerkant met het achterste vierkant en plak dat aan het laatste zigzagje. Zo werk je (alleen aan de linkerkant dus) naar voren toe. Kijk op de foto's waar je de dubbelzijdige tape plakt. Het voorste vierkant plak je aan de buitenzijde, zo is de kaart mooi afgewerkt.
Daarna zet je de rechter zijde op dezelfde manier aan elkaar en dan is je doorkijk kaart klaar. Gebruikte materialen van Papicolor:


Groetjes Linda

8 opmerkingen:

Annemarie zei

Mooie kaart heb je gemaakt Linda!

Angela zei

Schitterende kaart Linda..... een écht kunststukje!
Voor het betere snijresultaat gebruik ik altijd PapiColor! Heerlijk cardstock om mee te snijden.
grt Angela

Mienokje zei

Schitterende kaart, een echte Linda.

Chantal zei

Hele mooie eerste bijdrage Linda! De kleuren springen er mooi uit op het wit en de opbouw van lagen vind ik een super leuke touch voor deze kaart(en):)
Groetjes Chantal

Elly Pluijm zei

Hele mooie kaart Linda. Hele duidelijke uitleg hoe je de kaart hebt opgebouwd.
Schitterende binnenkomer.

Groetjes Elly

Thea Wildeman zei

Schitterende kaart Linda, ook helemaal mijn ding zo.
Heel leuk opgebouwd ook, mijn complimenten.
Groetjes Thea.

Glenda de Heide zei

Prachtige kaart!

Veel liefs Glenda

ann B zei

Leuke kaart , ik heb weer leuke inspiratie .