maandag 12 augustus 2013

Kerstlabels


Deze keer hebben we  geen kaart gemaakt, maar kerstlabels. Je kunt ze natuurlijk op een kaart plakken, maar ze passen zo in een enveloppe en de ontvanger  kan ze in de kerstboom hangen. Het spreekt voor zich dat ze natuurlijk ook aan je kerstcadeautjes gehangen kunnen worden.  


Benodigheden:
PanPastel in verschillende kleuren
Labelstans Tim Holz
Stans  kerstroos Spellbinders
Stans Hulsttakje Nelly Snellen
Background stempels Chocolate Baroque
Tekststempel Happy Holidays Noor!Design
Ovale label Noor!Design 6002/0142
Mask Art stencil Dutch Doobadoo
Groene stencil Joy
Versamark
Fixatief
bijpassend lint
kant
glittersterren  (knoopjes)
halve plakparels

Werkwijze:
Snijd of stans  labels van 15,5 x 8 cm uit Original anjerwit.  Stempel met  Versamark  de achtergrondstempels kerstroos, kerstballen en  hulsttakken op de labels. Laat even iets drogen en bewerk ze dan met PanPastel.  Aan de onderkant van twee  labels heb ik met versa mark  met verschillende stencils gewerkt. Daarna heb ik de labels gefixeerd ,zodat de labels  niet meer afgeven.  Toen kon ik beginnen met het versieren, bij de kerstballen heb ik eerst een kantje op kleur gemaakt met de PanPastel  en daarna op de label geplakt, de stempel nog een keer  afgedrukt, in dezelfde kleuren bewerkt  met pan pastel en uitgeknipt en verhoogd op de label gelijmd. Daarna de parels er op gelijmd,  een strikje aan bevestigd en de tekst er op gestempeld. Bij de geel groene label  heb ik een kerstroos gestanst uit kerstrood papier en de hulsttakjes uit kerstgroet en op de label  geplakt. Een tekst gestempeld en met de ovale stans een labeltje er van gemaakt en met foamtape op de label vast gezet. Nog een strik en wat pareltjes en de label is klaar.


Op  de label  met de kerstroos  heb ik een klein labeltje bewerkt met de Mask Art stencil. Ik heb de stencil op het labeltje gelegd en delen met versa mark gedept, daarna met de panpastel  gekleurd, gefixeerd en dan de tekst er op gestempeld.  Versier de label met een kantje  de glittersterren  en de strikjes. 
Groet Diny


9 opmerkingen:

KarinsArtScrap zei

het zijn mooie labels geworden.

groetjes karin

Creaellenknutselsite zei

wat een mooie labels heb je gemaakt leuk die kleuren allemaal
groetjes ellen

Joke Mulder zei

Helemaal mooi,
Ik ben zelf ook helemaal in de ban van pan pastel gewoon omdat je er zoveel mogelijkheden mee hebt je hoeft met mallen in kleuren de mallen nauwelijks schoon te maken heb je met distress natuurlijk wel!
Ik vind het geweldig groetjes van Joke Mulder

Jeannette zei

prachtige labels, het zijn weer juweeltjes, groetjes Jeannette

Anita zei

Super mooi

Gr. Anita

Claudia Rogier zei

Hoi,

Wat prachtige tags.

grtjs
Claudia

Boukje zei

Mooie vrolijke labels, mooie kleurovergangen!
Groetjes Boukje.

Erica ♥ zei

Wat een schitterende labels, echt
prachtig ☺

Groetjesss Erica ☼

ja-Renii zei

They are very decorative. They're a great idea for jam jar labels for Christmas presents :)
Regards
Renii